logo
phone logo

Vi är specialister på LADDBOXar

KONTAKTA OSS

Laddbox för hemmet

Ägare av elbilar och laddhybrider laddar oftast sina bilar hemma. För vanligt pendlande räcker det för de flesta att ladda elbilen ett par gånger i veckan. Det kan uppfattas som sällan och man kan därför lockas att använda ett vanligt uttag och den kontrollbox och kabel som följer med bilen. Den utrustningen är enbart tänkt att användas i nödfall, som ett reservhjul ungefär. Elsäkerhetsverket avråder från laddning av både elbilar och laddhybrider från vanliga vägguttag eftersom uttagen inte tål den höga belastningen under längre tid. I värsta fall kan överbelaastningen leda till brand. Laddning i hemmet tar flera timmar med en belastning på 16A och det behövs en fast installerad laddbox för att göra det på ett säkert sätt. En fast laddbox är både mer effektiv och skyddar husets elanläggning från överbelastning. Laddboxar har ofta en lastbalanserare som ser till att billaddningen och hushållet i övrigt inte drar för mycket ström samtidigt och riskerar att överbelasta husets huvudsäkring. Laddboxen har också en egen säkringsgrupp och en personskyddsbrytare.

Kontaktformulär

Vårt erbjudande 

Vi arbetar med laddboxar från ledande tillverkare som har smarta funktioner och håller hög kvalitet. Genom vårt standarderbjudande får du en laddbox som är lätt att hantera och kan ladda med full kraft. I paketet ingår fast laddkabel, lastbalanserare, DC-skydd, kabelhållare, installation och igångsättning. För närvarande finns det tre olika fabrikat i vårt standarderbjudande; GARO, ChargeAmps och Wallbox. Priset är samma oavsett vilket märke du väljer, ta den som passar dina behov och förutsättningar bäst. I vårt sortiment ingår även Easee laddbox. I standardutförande saknar Easee fast laddkabel, kabelhållare och dynamisk lastbalansering, men dessa delar kan köpas till. Vi sköter installationen av de laddboxar vi säljer och vårt erbjudande ger dig en komplett, säker, uppkopplad, startad och driftklar box.

Standarderbjudandet innehåller:

  • Håltagning av 1 vägg (gips, trä, tegel eller lättbetong)
  • Installation av laddbox på vägg
  • Installation av elmätare i elcentral (för lastbalanserare)
  • Installation av personskyddsbrytare (typ a 16A) i elcentral
  • Uppkoppling mot WiFi förutsatt att det finns LAN eller wifi-nätverk som täcker.
  • Installation av router eller nätverkskabel ingår inte
  • Inkoppling av laddbox Kontroll och uppstart av laddbox
  • Städning efter installationen
  • Arbetet utförs vid ett tillfälle under ord. Arbetstid 07.00-16.00

RING OSS!

Välja laddeffekt
Hur mycket ström din laddbox ska kunna leverera beror främst på vilken bil du har, laddhybrider tar oftast emot mindre effekt än rena elbilar. De flesta bilmodeller tar emot en av följande effektstorlekar; 3,7kW, 7,4kW, 11kW eller 22kW. När man väljer effekt behöver du också ta hänsyn till husets huvudsäkring och elcentral. Så gott det går kan man också säkra upp för framtiden. För även om du har laddhybrid idag kan det vara klokt att välja en laddbox som har kapacitet att ladda en ren elbil.

Uttag av Typ 1 och Typ 2
Alla elbilar har inte samma uttagsmodell, de tidiga elbilarna och laddhybriderna hade ett uttag som kallas Typ 1. Idag har den senare modellen Typ 2 blivit standard, du hittar Typ 2 både på vanliga laddboxar och på laddstationer i offentlig miljö. Typ 2 finns på hybrider och elbilar från Tesla, Volvo, VW, BMW, Audi m fl. Utanför shoppingcentrum och liknande offentliga platser finns det ofta sk snabbladdare, det är laddare som kan ladda med mer effekt än vanliga hushåll. Snabbladdarna använder oftast likström (DC) och det finns två olika standarduttag som är anpassade för snabbladdning; japanska CHAdeMO och europeiska CCS.

"I vårt erbjudande ingår alltid komplett, säker och driftklar box, med DC-skydd, Lastbalanserare, uppkoppling och driftsättning"

ENWELL VÄRMLAND
RING OSS GÄRNA PÅ 010-122 12 00


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

varmland värmland laddboxar
Firstname
Phone
Namn *
E-post *
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.