KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_bergvarme_2/>

installera BERGVÄRME i värmland

BOKA ETT GRATIS HEMBESÖK

Installera bergvärmepump I VÄRMLAND EN LÅNGSIKTIG LÖSNING

Bergvärme är en värmekälla som ökat väldigt mycket under senare år, vilket har en bra förklaring. Bergvärme ger dig största besparingen när du investerar i en värmepump. Du kan minska uppvärmningskostnaderna för ditt hus med upp till 80 procent, vilket är betydligt mer än många andra lösningar. Vill du veta mer om bergvärmepumpar och vilka för- och nackdelar som kan finnas? Den här texten ger de svar du behöver. Hör av dig till oss om du vill få reda på om bergvärme kan vara ett alternativ för din fastighet och hur man går tillväga vid en installation.

Är det lönsamt att investera i bergvärme?
Har du ett vattenburet system och behöver uppdatera ditt uppvärmningssystem så är svaret tveklöst ja. Driften är billigare oavsett vilken annan lösning du jämför med. Det är en jämförelsevis stor kostnad att investera i bergvärme, men på sikt får du en billig och driftsäker lösning som är svår att slå. I genomsnitt är driftskostnaden bara ca 20 procent av elvärme, för att ge ett exempel.

Hur fungerar bergvärme?
För att kunna använda den värme som finns lagrad i berggrunden borras ett djupt borrhål. I hålet placeras en slang som innehåller vätska, så kallad köldbärarvätska. Energin som vätskan fångar upp i borrhålet utvinns i värmepumpen och här kan den relativt låga temperaturen höjas så den blir användbar för uppvärmning av ditt hus. Systemet är slutet och kräver varken påfyllning eller underhåll.

När du bestämt dig för att skaffa bergvärme
Alla hus är olika och har olika förutsättningar för uppvärmning därför gör vi alltid hembesök inför investering av bergvärme. Detta för att se vilken pump som kommer att behövas och även kontrollera området runt huset att bedöma placering av borrhål.Besöket är viktigt för att få bästa lösning för just ditt hus och för att vi ska kunna ge en offert som motsvarar behovet. Installationen börjar sedan med borrning, själva arbetet med borrningen tar ca en dag. När det är klart påbörjas installationen av värmepumpen med kringutrustning, arbetet utförs av våra tekniker och tar ca en till två dagar. Vi kontrollerar så allt fungerar som det ska och vi återkommer även efter ungefär sex månader för att följa upp anläggningens prestanda.

Kontaktformulär

Fördelar med bergvärmepumpar

Som inledningsstycket antyder finns stora fördelar med bergvärme, här är några:

  • Säker i drift och en lösning som håller länge.
  • Även under de kallaste dagarna får du den värme du behöver till både uppvärmning och varmvatten.
  • Underhållsfritt.
  • Ett miljövänligt alternativ.
  • En investering ökar värdet på din fastighet.

    RING OSS!

Bergvärmepump bästa lösningen i de flesta hus
Att välja bergvärme som värmekälla är en smart, långsiktig investering. Du får ett stabilt, driftsäkert uppvärmningssystem, det är underhållsfritt och dessutom miljövänligt. För dig som har vattenburen värme och måste uppgradera värmekälla är det idealiskt med bergvärme. Bergvärme behöver bara tillgång till ett borrhål, ett hål som tar väldigt liten plats i din trädgård. Du får också en värmelösning som fungerar lika bra årets alla årstider oavsett hur kallt det är. Även om du idag har tillgång till fri ved bör du överväga bergvärme, driftskostnaden är så låg att det lätt kan uppväga det arbete som vedeldningen innebär. Med bergvärme får du en effektiv värmelösning som håller ca 20-30 år, borrhålet har oändlig livstid. Även om du har planer på att sälja ditt hus är det lönsamt att göra investeringen i bergvärme, du höjer värdet på din fastighet genom att satsa på bergvärme.

Enkelt och driftsäkert med bergvärmepumpar
Alla i familjen kan sköta värmesystemet om du väljer en bergvärmepump. Du behöver bara bestämma dig för vilken temperatur du vill ha inomhus och ställa reglaget efter det. Du behöver inte ha någon tillsyn på din pump själv, men regelbunden service av en fack-man är rekommenderat. Under garantitiden ingår servicebesök av oss och därefter erbjuder vi serviceavtal för din bergvärmepump.

Miljövänligt och energisnålt med bergvärme
El-marknaden kan vara nyckfull och en minskad el-konsumtion är alltid bra att sträva efter som husägare. Med en bergvärmepump minskas el-behovet med så mycket som 80 procent. Dessutom är det ett hållbart alternativ för vår miljö. Värmen i berget är en resurs som inte tar slut och att använda den för uppvärmning är ett av de bästa alternativen ur miljösynpunkt.

Tillstånd för bergvärme hos kommunen
Det kan behövas tillstånd för att borra för bergvärme och du måste alltid göra en anmälan till miljö- och hälsoskyddskontoret i din kommun. Tänk på att göra anmälan i god tid eftersom handläggningstiden ibland är ganska lång. Behöver du hjälp med din ansökan kan vi bistå med det, vi har också koll på de lokala reglerna. Ett borrhål måste också anmälas till SGU (Sveriges Geologiska Undersökning), detta görs av oss som har hand av installationen.

För mer information kontakta oss:

Erik Olsson | Säljare Värmepumpar | Karlstad
070-315 51 41 | erik.olsson@enwell.se

Alexander Sjöö | Säljare Värmepumpar | Örebro
076-769 11 30 | alexander.sjoo@enwell.se

"Värme från berget är helt kostnadsfri och fullt förnybar"

ENWELL VÄRMLAND
RING OSS GÄRNA PÅ 010-122 12 00

att byta en gammal värmepump

En bergvärmepump håller i många år, inte sällan upp mot 30 år. Har du en äldre pump som fortfarande fungerar kan det löna sig att kontrollera prestanda på din anläggning. Värmepumparna utvecklas hela tiden, en pump som tillverkas idag är betydligt mer effektiv och energisnål än en som kom ut på marknaden för 25 år sedan.

effektivt även under kalla vinterdagar

Till skillnad från till exempel en luftvärmepump, klarar bergvärmen årets allra kallaste dagar utan problem. Ni kommer inte behöva någon extra värmekälla eller back-up om ni väljer bergvärme. Vattnet i berget håller ständigt samma temperatur och det blir alltså inte dyrare att värma huset under vintermånaderna som med många andra värmelösningar.

Tar liten plats i trädgården

För att komma åt värmen i berget borras ett hål, vanligen ca 15 cm i diameter och ca 100-300 m djupt - allt beroende på förutsättningarna på platsen och husets behov av energi. Borrhålet kan tar alltså liten plats i din trädgård och kan oftast döljas helt. Även en liten trädgård kan användas vid bergvärme.

Kundcase

Ta del av berättelser från några av våra kunder. Våra kunders upplevelse är vårt viktigaste uppdrag.


Kontakta oss idag
för rådgivning och installation av bergvärmepump

Vill du veta mer om bergvärme och om det kan vara en lösning för dig? Kontakta oss med dina frågor och boka gärna ett besök för att få reda på vad som skulle fungera bäst i ditt hus. Vi är med er från början till slut, både vi och de underleverantörer vi använder, omfattas av ansvarsförsäkring för din trygghet. Vår personal har rätt utbildning och de certifikat som krävs. Ta steget mot en stabil värmelösning – välkommen till oss.

varmland värmland bergvärme
Firstname
Phone
Namn *
E-post *
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Vad behöver du hjälp med?
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.