KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_franluft/>

frånluftsvärmepumpar i värmland

BOKA ETT GRATIS HEMBESÖK

frånluftsvärmepump I VÄRMLAND

För dig som bygger nytt hus eller har ett befintligt ventilationssystem är ett system med återvinning av frånluftsvärme att rekommendera. Kraven på att minska energibehovet ökar hela tiden och redan nu ska villor energideklareras vid till exempel en försäljning. Att återvinna värmen i frånluften ligger definitivt i tiden och är självklart ur miljösynpunkt. Dessutom är det en stor ekonomiskt vinst att ta tillvara på den redan uppvärmda luften och återföra en betydande del av värmen till ny, kall luft utifrån. Du kan med fördel använda frånluftsvärme till att värma ditt vattenburna system och att värma varmvatten.

Kontaktformulär

Fördelar med frånluftsvärmepumpar

  • Du behöver inte göra något stort ingrepp i trädgård eller byggnad.
  • Förstärker effekt och besparing ihop med annan värmekälla.
  • Bra för miljö och energihushållning.
  • Kräver minimalt med underhåll.
  • Ventilationen förbättras och därmed inomhusklimatet.
  • Värme kan återvinnas till både uppvärmning och varmvatten.

RING OSS!

FAQ

Här får du svar och information om vanligt ställda frågor angående frånluftsvärmepumpar:

Alla värmepumpar har som princip att ta tillvara på värme och energi som alstras av solens ljus och strålning. Direkt eller indirekt är det solens värme som ger oss tillräcklig energi för att värma upp hela villor. Solen är en förnybar energikälla, det vill säga inte en resurs som beräknas ta slut, och därmed ett bra miljöval som dessutom är bra för plånboken.

Värmer du ditt hus med elvärme idag kommer du märka stor besparing med hjälp av en frånluftsvärmepump. Beroende på husets förutsättningar och hur din anläggning fungerar idag kan du spara upp mot hälften av kostnaden med en frånluftsvärmepump. En stor fördel är att du kan återvinna värme både till varmvatten och husets uppvärmning.

 

Har du ventilation från samtliga våtrum och kök är det effektivt att koppla på en frånluftsvärmepump för återvinning av värmen. Du ska också ha bra tilluftsintag via ventiler i väggar eller fönster samt vattenburen värme. Värmen kan då enkelt återvinnas till ditt vattenburna system och värma radiatorer eller golvvärme.

 

Frånluftsvärme är ett givet val för dig som bygger nytt men även om du har ett befintligt ventilationssystem med mekanisk frånluftsventilation samt ett värmesystem som är vattenburet. En frånluftsvärmepump är driftsäker och energisnål, den kommer ge dig mycket tillbaka då den klarar att värma även varmvatten via den återvunna värmen. Ventilationen och värmeåtervinningen fungerar som bäst med ordentligt luftflöde, så snåla inte med tilluften. Frånluftsvärmepumpen bidrar till bättre inomhusklimat genom att luften kommer att bytas tillräckligt ofta.

 

Installationen av en frånluftsvärmepump kan göras på ungefär en dag. Det som krävs är att hitta en lämplig placering och sedan ska ventilationskanaler och vattenledningar dras via pumpen. Vi hjälper till att hitta en optimal placering vid ett hembesök, vid detta besök får du också ett kostnadsförslag för investeringen. Installationen görs av utbildad och certifierad personal och självklart finns ansvarsförsäkringar som täcker alla delar av installationen. Du får en introduktion av vår personal om hur anläggningen ska skötas och hur man ska ställa in den. Efter cirka ett halvår görs ett uppföljande besök för att kontrollera hur värmepumpen fungerar och vi stämmer också av om det uppstått några frågor kring drift och skötsel av din nya värmepump. En frånluftsvärmepump är en långsiktig investering och garantitiden är generös, du kommer ha nytta av din nya värmepump lång tid framöver.

 

För att installera frånluftsvärmepumpar behövs inga tillstånd från kommunen, det krävs heller inga ingrepp i form av borrning eller grävning på tomten. Värmepumpen tar inte mycket plats, oftast kan den placeras i tvättstuga eller källare, och den smälter in bra med övrig inredning (skåp och vitvaror). En frånluftsvärmepump kräver inte mycket tillsyn eller underhåll. Det finns filter som ska rengöras och bytas vid behov, oftast finns inbyggda påminnelser för när det är dags att se över filtret. Det är dessutom starkt rekommenderat att göra service av pumpen med jämna intervall för maximal prestanda och längre livslängd.

 

En frånluftsvärmepump har den uppvärmda inomhusluften som energikälla. Värmen fångas upp i husets frånluftsventilation och omvandlas till värme som i vilken annan värmepump som helst. En skillnad mot andra värmepumpar är att den är mer effektiv under den kalla delen av år

"Besparingen blir större om du väljer exempelvis bergvärme eller jordvärme, men investeringskostnaden för frånluftsvärme är betydligt lägre och dessutom slipper du ”elda för kråkorna”.

ENWELL VÄRMLAND
RING OSS GÄRNA PÅ 010-122 12 00

Frånluftsvärmepump året runt

Frånluftsvärmepumpar har full koll på inomhusklimatet och reglerar själv behovet av värme och ventilation. I och med att den kontinuerligt anpassar sig blir den väldigt effektiv och värmekostnaderna kan i gynnsamma fall halveras! En frånluftsvärmepump klarar ofta hela behovet av värme och varmvatten helt på egen hand. Under årets kallaste dagar kan det dock vara otillräckligt med enbart värmen från frånluften, då är det bra att ha en back-up lösning som tex el-patron att tillgå.

Frånluftsvärmepumpar har full koll på inomhusklimatet och reglerar själv behovet av värme och ventilation. I och med att den kontinuerligt anpassar sig blir den väldigt effektiv och värmekostnaderna kan i gynnsamma fall halveras! En frånluftsvärmepump klarar ofta hela behovet av värme och varmvatten helt på egen hand. Under årets kallaste dagar kan det dock vara otillräckligt med enbart värmen från frånluften, då är det bra att ha en back-up lösning som tex el-patron att tillgå.

Att återvinna värme är inte nytt och det finns en del äldre anläggningar i bruk i vanliga villor. En frånluftsvärmepump är en långsiktig investering som håller i många år, rätt skötsel och service bidrar dessutom till att förlänga livslängden. I takt med att kraven på energiåtervinning i samhället har ökat har också tekniken utvecklats och effektiviteten ökat på frånluftsvärmepumpar. Dagens modeller har betydligt högre verkningsgrad och lägre energiåtgång än tidigare.

Vill du veta mer om frånluftsvärmepumpar, eller har du redan bestämt dig för att skaffa en? Kontakta oss idag för ett hembesök! Vi reder ut begreppen och ser på de förutsättningar som finns i din bostad och vilka behov du har när det gäller uppvärmning. Vi kan också ge råd om bästa placering för värmepumpen och annat som kan vara bra att tänka på kring värme och ventilation. Ni kan även anlita oss för framtida service av er anläggning.

Teknik i ständig utveckling

Att återvinna värme är inte nytt och det finns en del äldre anläggningar i bruk i vanliga villor. En frånluftsvärmepump är en långsiktig investering som håller i många år, rätt skötsel och service bidrar dessutom till att förlänga livslängden. I takt med att kraven på energiåtervinning i samhället har ökat har också tekniken utvecklats och effektiviteten ökat på frånluftsvärmepumpar. Dagens modeller har betydligt högre verkningsgrad och lägre energiåtgång än tidigare.

 

att investera i frånluftsvärmepump

Vill du veta mer om frånluftsvärmepumpar, eller har du redan bestämt dig för att skaffa en? Kontakta oss idag för ett hembesök! Vi reder ut begreppen och ser på de förutsättningar som finns i din bostad och vilka behov du har när det gäller uppvärmning. Vi kan också ge råd om bästa placering för värmepumpen och annat som kan vara bra att tänka på kring värme och ventilation. Ni kan även anlita oss för framtida service av er anläggning.

 

 


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

varmland värmland frånluftsvärme
Firstname
Phone
Namn *
E-post *
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Vad behöver du hjälp med?
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.