KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_luftvarmepump_3_1/>

vi installerar luftvärmepumpar i värmland

BOKA ETT GRATIS HEMBESÖK

Luft/luft värmepump - ett effektivt komplement 

För dig som inte har ett vattenburet värmesystem, eller har tänkt att investera i det, är en luftvärmepump ett bra alternativ när du vill minska på uppvärmningskostnaderna. En luftvärmepump är mycket bra komplement till uppvärmning med direktverkande el. Investeringskostnaden är förhållandevis låg och installationen är dessutom snabbt gjord, så du kan snart ha en värmepump på plats. I ett mindre hus eller i exempelvis en sommarstuga klarar en pump hela uppvärmningen på egen hand.


Kontaktformulär

Fördelar med luft-luft värmepump

  • En luftvärmepump är en betydligt billigare investering än många andra alternativ.
  • Sänker snabbt uppvärmningskostnaderna för dig med el-värme.
  • Snabb installation.
  • Kan användas även som luftkonditionering (AC).
  • Bra komplement till andra värmelösningar.
  • Miljövänligt.

En luftvärmepump behöver inte mycket underhåll, i princip är det bara filter på inomhusdelen som behöver rengöras regelbundet, vi hjälper dig med service och rådgivning om skötsel.

För mer information kontakta oss:

Erik Olsson | Säljare Värmepumpar | Karlstad
010-122 12 08 | erik.olsson@enwell.se

Alexander Sjöö | Säljare Värmepumpar | Örebro
010-122 12 12 | alexander.sjoo@enwell.se

 

RING OSS!

FAQ

Här får du svar och information om vanligt ställda frågor angående luftvärmepumpar:

En luft-luft värmepump är inte en komplett lösning för ditt hus, den kan inte värma kranvattnet du behöver i hushållet. Den är dock ett väldigt bra komplement till direktverkande el eller braskamin. Många installerar luftvärmepump i till exempel sin sommarstuga eller attefallshus. Dessutom är luftvärmepumpen perfekt att använda till luftkonditionering årets varma dagar. Den låga investeringskostnaden gör att du snabbt sparar pengar på installationen. Andra lösningar kan vara mer effektiva, men en luftvärmepump är prisvärd och ger helt klart snabb effekt både på din plånbok och din uppvärmning.

 

I takt med att luftvärmepumparna blivit alltmer effektiva har många fått upp ögonen för detta alternativ. Du får en effektiv värmekälla som dessutom är förhållandevis billig att investera i, ungefär en sjättedel av bergvärme för att ge ett exempel. Investeringen betalar sig snabbt i sparad energiåtgång, inte sällan halverad kostnad jämfört med enbart direktverkande el. Behöver du ett komplement till el-värme är en luft/luftvärmepump en väldigt bra lösning. Många hus har idag öppen planlösning och detta underlättar spridningen av den uppvärmda luften från en luftvärmepump. Räknar man dessutom med fördelen av att kunna använda luft-värmepumpen även som AC är det inte svårt att förstå att den har ökat i popularitet.

En luft-värmepump använder värme och energi som finns i luften utomhus. Även när det är minusgrader finns energi att hämta i luften. I utomhusdelen av anläggningen finns en kompressor med energibärare (vätska eller gas) som värms upp av energin i luften. Man växlar sedan över värmen till inomhusdelen, en fläkt som sitter placerad på insidan av huset. Härifrån blåser man varm luft ut i huset, eller kall om så önskas. Placeringen av inomhusdelen är viktig för bästa möjliga effekt, den ska sitta så att luften enkelt kan spridas till de delar man önskar värma upp. Den ska också sitta nära utomhusdelen för att inte tappa effekt.

En luftvärmepump håller länge och det är en investering som du kommer ha glädje av i många år. Har du redan en luftvärmepump av äldre modell kan det löna sig att kontrollera prestanda på den. Äldre generationer av luftvärmepumpar har inte samma livslängd och dessutom har nya pumpar modern teknik som är mer effektiv och mer energisnål än tidigare. Bland annat använder man sig av bättre köldmedium och enheten är försedd med avsevärt bättre styrsystem för optimal prestanda. Du sparar mer pengar med en ny värmepump än med en äldre modell. Dagens teknik är dessutom mer hållbar och är bättre för miljön.

 

"Våra tekniker ger dig råd om huruvida det skulle löna sig att byta din gamla luftvärmepump eller ej - kontakta oss."

ENWELL VÄRMLAND
RING OSS GÄRNA PÅ 010-122 12 00

även luftkonditionering

Globalt har vi sett klimatförändringar som bland annat bidragit till varmare perioder på sommaren, även i Sverige. Vi är många som kämpar med få en behaglig temperatur inomhus dessa varma dagar. Har du valt en luft-luftvärmepump som värmekälla har du löst problemet. Din pump kan nämligen användas även för att kyla luften inomhus, samma funktion som luftkonditionering eller AC.

Globalt har vi sett klimatförändringar som bland annat bidragit till varmare perioder på sommaren, även i Sverige. Vi är många som kämpar med få en behaglig temperatur inomhus dessa varma dagar. Har du valt en luft-luftvärmepump som värmekälla har du löst problemet. Din pump kan nämligen användas även för att kyla luften inomhus, samma funktion som luftkonditionering eller AC.

En luftvärmepump är enkel att manövrera, oftast via en fjärrkontroll. För att hålla luftvärmepumpen effektiv länge rekommenderas att man gör service på den. Vid service rengörs även lamellerna på inomhusdelen, vilket kan vara svårt att komma åt att göra själv. Du förlänger livstiden, får en värmepump som fungerar utan störning och dessutom får du tillsyn av din anläggning och bra tips om hur du använder din pump på bästa sätt.

Kontakta oss så ger vi dig kostnadsfri rådgivning och förslag på en lösning som är optimal för dig och ditt hus. Du får också ett kostnadsförslag så du vet direkt vilken investeringskostnad det gäller. Bestämmer du dig för en luft-luftvärmepump beställer vi pumpen och bokar tid för installation. Installationen utförs av välutbildad personal och tar mindre än en dag - värmepumpen är redo att användas direkt.

Förläng livstiden på din värmepump

En luftvärmepump är enkel att manövrera, oftast via en fjärrkontroll. För att hålla luftvärmepumpen effektiv länge rekommenderas att man gör service på den. Vid service rengörs även lamellerna på inomhusdelen, vilket kan vara svårt att komma åt att göra själv. Du förlänger livstiden, får en värmepump som fungerar utan störning och dessutom får du tillsyn av din anläggning och bra tips om hur du använder din pump på bästa sätt.

Skaffa luftvärmepump till din bostad

Kontakta oss så ger vi dig kostnadsfri rådgivning och förslag på en lösning som är optimal för dig och ditt hus. Du får också ett kostnadsförslag så du vet direkt vilken investeringskostnad det gäller. Bestämmer du dig för en luft-luftvärmepump beställer vi pumpen och bokar tid för installation. Installationen utförs av välutbildad personal och tar mindre än en dag - värmepumpen är redo att användas direkt.

 

 

 

 


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

varmland värmland luftluft
Firstname
Phone
Namn *
E-post *
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Vad behöver du hjälp med?
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.